tisdag 13 november 2012

10 myter – flicka eller pojke

På torsdag vet vi förhoppningsvis vilket kön Knytet i magen har! Då måste jag ju passa på att göra ett "test" (mycket vetenskapligt och trovärdigt givetvis) innan jag faktiskt vet vad det blir! Detta hittade jag på en annan blogg och tyckte att det hade ett visst underhållningsvärde i alla fall:

1. Titta ner
 Enklaste sättet är att bara ta en titt söderöver: Är magen låg väntar du en pojke, är magen hög blir det en tjej.
 Jag: Jag tycker nog att magen är förvånansvärt hög, så en röst för flicka.

2. Räkna hjärtslag
 Nästa gång barnmorskan lyssnar på din bebis hjärtslag så lyssna lite extra nog på vad hon säger. Har bebisen en hjärtfrekvens på 140+ slag per minut är det ett litet flickhjärta som slår. Är hjärtfrekvensen på under 140 slag per minut är det ett killhjärta.
 Jag: Hjärtslagen kommer att kollas först vecka 25, så jag har inte möjlighet att kolla detta innan ultraljudet..

3. Godisgris?
 Har du fått ett omättligt sug efter surt och salt? Då väntar du en pojke. Om du istället bara måste ha glass var och varannan dag så blir det en flicka.
 Jag: Jag är överraskande sugen på glass väldigt ofta, äter ju aldrig glass annars! Så 2-0 till flicka.

4. Indiansk visdom
 Enligt en legend om Maya-indianerna kunde de förutsäga könet på barnet genom moderns ålder. Jämför din ålder då du blev gravid med årtalet då du blev gravid. Är båda jämna eller udda blir det en flicka, är en jämn och en udda blir det en pojke.
 Jag: Jag var 32 år när jag blev gravid och det skedde 2012, så 3-0 till flickbebis.

5. Fet och finnig
 Får du tillbaka din värsta tonårshy under graviditeten med finnar och fet hud? Då ruvar du på en flicka. Enligt myten så stjäl bebisflickan sin mammas skönhet?
 Jag: Ja, finnarna har jag verkligen drabbats av, 4-0 till flicka.

6. Ringlekar
 Knyt en tråd i en ring, till exempel din vigselring. Låt ringen hänga framför magen. Om ringen snurrar i en cirkel blir det en pojke, om den pendlar fram och tillbaka gömmer sig en flicka i magen.
 Jag: Har ingen ring att testa med så jag hoppar denna.

7. Bosatt över toastolen?
 Led du av illamående hela första trimestern – eller kanske fortfarande? Då tyder det på att en liten tjej kommer att titta ut. Slapp du morgonillamående lär det bli en kille.
 Jag: Jag mådde ju illa, men kräktes aldrig. Jag mår fortfarande illa ibland, speciellt på kvällarna efter att jag ätit. Men bosatt över toasitsen var jag ju inte. Poängen delas lika här då kanske? 5-1 till flicka.

8. Det hänger på benen
 Har du tjocka och svullna ben så blir det en pojke. Har du istället tunna och smala ben så blir det en flicka.
 Jag: Tjocka och svullna garanterat. Poängen går till pojkbebis. Då står det 5-2 till flicka.

9. Kolla sängläget
 Om du tycker det är skönast att ligga på vänster sida väntar du en pojke, föredrar du höger sida blir det en flicka.
 Jag: Jag varierar lite, men föredrar att ligga på höger sida helt klart. Så 6-2 till flicka.

10. Kinesiska befruktningskalendern
 Antik kunskap som sägs kunna förutsäga könet genom att jämföra ditt födelsedatum med datum för befruktningen. Prova här!
 Jag: Kinesiska kalendern säger pojke!! Så slutpoängen fördelar sig 6-3 till flicka!

Slutresultat: Ett litet flickebarn! Återstår att se om det blir så! Ska tilläggas att andra tester (givetvis precis lika trovärdiga) jag gjort på nätet visat på både flicka & pojke. Spännande att se vilket som har rätt!

2 kommentarer:

  1. Spännande! Jag tror ju det är en tjej. Eller en kille som är gay. Ha ha. Nej skämt åsido, har ju trott från början att det är en tjej vad lustigt om det visar sig vara en liten grabb...

    SvaraRadera
  2. Ha, ha, var ju tvungen att testa befruktningskalendern, om det stämde med Sixten och Saga, med Saga blev det rätt, en flicka och detsamma med Sixten! Så det kanske inte är helt fel det där verktyget i alla fall? Lycka till med UL idag!

    SvaraRadera